25 February 2013

Kisah McD Di Suatu Petang..

Sabtu hari tu, masa keluar saya bawak BS Khasif sekali...lepas jalan-jalan dalam giant, kami singgah McD kejap untuk mengisi tekak yang dahaga...tak lapar sangat cuma nak makan benda light-light je..

Masa tu saya dukung Khasif...si kecik ni biasa la time nak jalan-jalan tu la dia tido...saya duduk sambil dukung Khasif...takut dia terjaga, saya mintak tolong BS Khasif beli makanan kat kaunter....

BS : "Ambe nok kabor se ni...ambe dok rajing beli kat McD..dok panda nok beli ghane..." dia bisik kat telinga saya.

Maksudnya : Saya nak bagitau satu benda ni...saya tak pernah beli kat McD..tak pandai nak beli mcm mana..

Saya: "Takpe...biar aku ajar..gi kat kaunter...mula-mula dia akan tanya nak makan sini ke nak bungkus...cakap nak makan sini..lepas tu dia akan tanya nak order apa...mu order air milo size besar satu....lagi.."

BS: "Oloh..ambe takut la.."

Saya: "Nak takut apa nyer...dia tak makan orang..mu gi order air milo size besar satu..."

BS: "Air milo size besor se..."

Saya: "Jangan sebut besor...sebut besar....kena international sket..senang nanti kalau dapat belajar kat negeri orang"

BS: "Hehehe...lagi?"

Saya: "Lagi..beli bubur ayam besar satu & fries besar satu"

BS: "Fries? Fries tu bende..nasi ayang ke?"

Maksudnya: Fries tu apa? nasi ayam ke?

Saya: Terkekeh-kekeh saya ketawa bila dia tanya soalan tu...."Fries tu kentang goreng mek...sebut betul-betul..fries.."

BS: Kah kah kak dia ketawa..."Doh dek pong ambe dok wahi BI..hahaha"

Maksudnya: Dah sebabnya saya tak suka BI.

Nakal sungguhlah Kak Siti ni dik..nasib baik adik tengah tidor...kalau tak mesti terikut perangai nakal BS adik ni...ada ke fries dikatanya nasi ayam..hehehe....

2 comments:

  1. entah dari mana dia boleh datang idea nasi ayam..hehe...

    ReplyDelete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...