18 February 2013

IOI Mall Banjir Kilat Petir

Assalamualaikum...

Ya Allah terkezut giler bila dengar berita masa balik kerja tadi...
Mengucap panjang saya...
IOI Mall banjir kilat???
Bila tengok berita kat TV, dasyatnya...apa sudah jadi...

5 bulan dulu sebelum pindah ke shah alam...
Disinilah tempat saya singgah setiap kali balik kerja....
Jarak rumah dengan IOI mall tak sampai 5 minit..
Tak sangka boleh jadi macam ni...





Masa saya pindah, kerja-kerja baik pulih dan besarkan jalan dah selesai..
Cuma kerja-kerja pembinaan trek LRT yang tengah rancak berjalan...
LDP memang selalu sesak dengan kereta waktu pergi dan balik kerja...


Keadaan kat dalam IOI Mall....
Tak pasti sampai mana paras air naik..
Camne kereta yang parking kat bawah tanah ek?

Kesimpulannya..
Bila sibuk sangat dengan kerja-kerja besarkan jalan dan buat laluan LRT
Sistem peparitan plak tak dipedulikan lansung..
Inilah padahnya..
Longkang tak dapat lagi menampung jumlah air yang banyak..
Sebab apa? sebab longkang dah tersumbat...
Saya perasan jugak longkang kat depan IOI mall tu penuh dengan lumpur je sebelum ni..
Camne nak tampung air hujan...

Lagi satu...
Bukan nak cakaplah..
Tapi kat jalan kenari tu, bertentangan dengan IOI Mall banyak sangat kelab-kelab malam...
Allah nak bagi peringatanlah tu...
Camne kerajaan selangor ni....

Sumber gambar: Mr. Google

4 comments:

  1. Tak sangka kan ..tu la nama nya kuasa allah tiada sapa dapat melawan nya hujan tu kejap jer dah jadi macam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul akak..nasib baik tak tenggelam seluruh bandar puchong jaya tu..

      Delete
  2. Betul tu. Dpn ioi byk pub, cina2 mabuk drive balik susahkan org

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..so far 3 tahun stay kat sana tak pernah jumpa lagi mereka mabuk..cuma malam memang crowded dan bising sangat2 kat situ...

      Delete

NUFFNANG ADVERTISER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...